În localitatea Palota, duminică, 17 iunie, va avea loc tradiţionala sărbătoare de Kirchweih, ce reprezintă hramul bisericii din localitate. Evenimentul se marchează în fiecare an, în duminica cea mai apropiată de 13 iunie, data când se celebrează numele Sfântului Anton de Padova.

Etnicii germani din Palota vor îmbrăca duminică, 17 iunie, straie de sărbătoare, cu ocazia tradiţionalei sărbători Kirchweih, legată de ziua Sfântului Anton de Padova. Programul este organizat de Forumul Democrat German din Palota și va debuta la ora 09.00, cu primirea grupelor populare, urmată, la ora 10.00, de parada portului popular. Cu acest prilej, diferite grupuri culturale din Palota și alte localități, îmbrăcate în costume populare tradiţionale, vor merge în alai prin sat pentru a chema oamenii la sărbătoare. După parada portului popular, la ora 12.00, va avea loc o slujbă religioasă, iar la ora 14.00, sunt programate depuneri de coroane la monumentul închinat contelui Johann Maria Frimont, amplasat în faţa lăcaşului de cult.

Manifestarea va continua la ora 16.00, cu program cultural, iar seara, de la ora 19.00, cu bal.

„Forumul Democrat German din Palota vă invită cu drag la tradiţionala sărbătoare de Kirchweih/Hramul bisericii, care va avea loc în data de 17 iunie 2018”, anunță Angela Tencuț, preşedintele FDG Palota.

Johann Maria Frimont a slujit sub împărăteasa Maria Tereza şi n-a ratat niciun război al Imperiului Austro-Ungar. Datorită faptelor sale eroice, este numit comandant suprem al regiunii Veneţia, cu sediul la Padova, moment în care Sfântul Anton devine călăuzitorul său. Pentru serviciile sale în slujba Majestăţii, Frimont este numit conte de Palota. Contele şi-a investit averea în Palota, o mică aşezare de şvabi şi unguri, unde a ridicat biserica, unică în lume, şcoala şi mai multe clădiri. Frimont este înmormântat în lăcaşul de cult din Palota, într-o criptă în formă de cruce.