Drumul județean 795, care leagă Salonta de Tinca, urmează să intre în reabilitare în această toamnă. În prezent se realizează proiectarea. Lungimea drumului este de 23,3 km, iar valoarea contractului, după indexarea la noile prețuri din piață, este de 86 de milioane de lei.

 

Vicepreședintele Consiliului Județean Bihor, Mircea Mălan, a efectuat o vizită de lucru în teren, joi, 4 august, împreună cu reprezentanții firmei de proiectare și execuție, cu primarul comunei Tinca, Teodor Coste, și viceprimarul comunei Tulca, Alex Lăzău pentru a analiza situația concretă din teren.

„De mai mulți ani, reabilitarea acestui drum județean a fost întârziată de un șir de contestații și de procese. Ieșirea în teren a avut rolul de a ne pune cu toții de acord asupra celor mai bune soluții pentru proiectul de modernizare a acestui drum important pentru dezvoltarea zonei”, a precizat Mircea Mălan, vicepreședintele Consiliului Județean Bihor.

Lungimea drumului județean care urmează să intre în reparații este de 23,3 km, iar firma care va realiza lucrările este Diferit Cluj-Napoca. Valoarea contractului, după indexarea la noile prețuri din piață, a crescut la 86 de milioane de lei, fără TVA (de la 72 mil. lei).

Proiectul tehnic și execuția sunt finanțate din bugetul propriu al Consiliului Județean Bihor, dar se caută oportunități pentru finanțarea acestora cu fonduri externe.