După doar câteva zile de la darea în utilizare a prelungirii drumului expres, de la Calea Bihorului până la giraţia de la ieşirea din Oradea spre Biharia, au apărut crăpături pe o porțiune a trotuarului.

În mediul online au apărut imagini cu crăpăturile din trotuarul care mărgineşte noul drum de legătură care continuă drumul expres din capătul străzii Calea Bihorului de la baza serpentinelor, până în sensul giratoriu de la Magazinul Remark din zona Episcopia. Nemulţumirile sunt legate de faptul că lucrarea abia a fost inaugurată duminică, 21 iunie, astfel că este pusă sub semnul întrebării calitatea lucrărilor efectuate. Confruntată cu mai multe sesizări, municipalitatea a replicat spunând că vina aparţine constructorului selectat de Compania de Apă Oradea pentru introducerea unei conducte de refulare a canalizării pluviale, lucrare nerealizată corespunzător.

„Având în vedere sesizările referitoare la deficienţele constatate pe o porțiune a trotuarului aferent drumului expres de pe noul tronson (crăpături în îmbrăcămintea asfaltică), precizăm că reprezentanții Primăriei Oradea au luat la cunoștinţă această problemă, încă de zilele trecute. Pe porțiunea respectivă a trotuarului, Compania de Apă Oradea a introdus o conductă de refulare a canalizării pluviale. În urma ploilor abundente din ultima perioadă și din cauza lucrărilor de compactare executate incorect de către constructorul selectat de CAO, trotuarul și bordura pe o porțiune a drumului expres s-au deplasat. Lucrarea nu a fost recepționată, astfel că în perioada următoare constructorul va realiza lucrări de consolidare a porțiunilor afectate. Costurile pentru reparații nu vor fi suportate de către Primăria Oradea, ci de către constructor. Menționăm că partea de carosabil și viaductul nu sunt în niciun fel afectate”, a precizat Primăria Oradea.

.