Dorința tot mai mare a orădenilor de a se vaccina, confirmată de cifrele din ultimele zile, este dublată de efortul autorităților de a deschide centre noi de vaccinare, cât mai aproape de traseul rutinei lor zilnice.

Un astfel de exemplu este deschiderea noului centru mobil, complet echipat, în interiorul complexului comercial Auchan.

Noul centru de vaccinare s-a deschis vineri, 22 octombrie, și se află în zona magazinului Flanco. Accesul se va face pe scările rulante. Centrul va funcționa doar în weekend (vineri, sâmbătă și duminică), iar programul va fi de la ora 09.00 la 21.00. Persoanele care doresc să se vaccineze pot opta pentru Pfizer sau Johnson & Johnson.

Prin deschiderea noului centru de vaccinare este posibilă efectuarea unui număr mai mare de vaccinări într-un timp scurt și în condiții de siguranță sanitară.

Cei care doresc să se vaccineze în Oradea mai au la dispoziție centrul modular din Piața Emanuil Gojdu, unde pot opta pentru vaccinurile  Pfizer, Johnson & Johnson, Moderna sau AstraZeneca, sau centrul de la Colegiul „Traian Vuia” unde se pot vaccina cu Pfizer și Johnson & Johnson. Ambele centre sunt deschise zilnic, de la 08.00 la 20.00.

Persoanele care doresc să se imunizeze în cartierul Rogerius pot opta pentru centrul de vaccinare de la Spitalul Pelican, unde se administrează serul de la Pfizer.

„Menționăm faptul că în România vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 este voluntară și gratuită. Vaccinarea este soluția optimă pentru revenirea la o viață normală, într-un mediu favorabil și sigur”, se afirmă într-un comunicat al Primăriei Municipiului Oradea.