Delicii culinare în Parcul 1 Decembrie - Istanbul Street Food Festival
În perioada 28-30 mai, orădenii au putut gusta sute de preparate turcești în cadrul Istanbul Street Food Festival, eveniment care s-a desfășurat în Parcul 1 Decembrie, lângă Casa de Cultură a Sindicatelor.
Pregătite cu iscusință de maeștri bucătari turci, produsele i-au cucerit pe orădeni încă din prima zi prin gustul lor delicios, prin prospețime și aroma irezistibilă, dar și prin aspectul surprinzător. Vizitatorii au avut la dispoziție o gamă variată de produse, de la fructe de mare, la baclavalele cu fistic şi nucă. Preţurile au fost acceptabile: baclavalele, în funcţie de ingrediente, fiind 6 lei sau 9 lei suta de grame, iar o porţie de rulou, indiferent de aromă, 9 lei 100 de grame.
Cu o istorie lungă și bogată, bucătăria turcească se mândrește cu origini în Asia Centrală, Orientul Mijlociu și Balcani. Timpul i-a ajutat pe turci să combine și să armonizeze diverse arome și ingrediente ce au influențat chiar și bucătăria românească.
Turcia este o țară întinsă pe două continente și nu este de mirare că fiecare zonă are specialitățile ei. Sudul a adus vestitul kebab, baclavaua și cataiful. Estul folosește din abundență măslinele și uleiul de măsline, evident datorită cultivării lor în zonă. Deloc surprinzător, de-a lungul malului Mării Negre, peștele este extrem de popular, iar în apropierea malurilor Mării Mediterane, Mării Egee și Mării Marmara legumele și verdețurile abundă la fiecare masă.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.