Muzeul Țării Crișurilor lansează un concurs online de eseuri, cu tema „24 ianuarie din perspectiva mea istorică”, destinat tinerilor de gimnaziu și liceu. Lucrările, redactate la calculator, cu o întindere de maxim două pagini, pot fi trimise până duminică, inclusiv.

„Prin acesta dorim să încurajăm gândirea creativă și capacitatea de sinteză a tinerilor în vederea întocmirii unor eseuri istorice originale, având ca subiect semnificația zilei de 24 ianuarie 1859”, au transmis reprezentanţii muzeului. Lucrările, cu o întindere de maxim 2 pagini, redactate la calculator (Times New Roman, font 12, la 1,5 rânduri şi aliniere Justify), pot fi trimise la adresa concurs@mtariicrisurilor.ro până în data de 24 ianuarie 2021. La finalul lucrărilor tinerii sunt rugați să își scrie numele complet, vârsta, clasa, școala, localitatea de unde provin, respectiv județul.

 O comisie formată din specialiști ai muzeului va juriza eseurile, iar rezultatele vor fi anunțate în data de 25 ianuarie 2021, pe pagina de facebook a instituției. Vor fi acordate două premii, unul pentru gimnaziu, celălalt pentru liceu, constând în cărți și într-o vizită gratuită la Muzeul Țării Crișurilor.

Pentru detalii suplimentare poate fi contactată Lavinia Ungureanu, muzeograf relații publice și expoziții (tel: 0259/706-101).