De unde provine carne de pui de la McDonald's? - Animale chinuite pentru industria fast-food
Carnea de pui de la McDonald's provinde de la o crescătorie de pui din Brazilia, de mărimea unui teren de fotbal, în care se află zeci de mii de păsări, iar fiecare înaripată are un spaţiu echivalent cu o foaie de hârtie A4.
Puiul trăieşte doar 40 de zile, perioadă în care atinge greutatea de sacrificare. Cinci la sută dintre aceşti pui sunt incapabili să facă făţă condiţiilor şi mor, iar cei care supravieţuiesc sunt tăiaţi printr-un proces industrial. Acestea sunt datele care descriu drumul pe care carnea de pui îl parcurge până ajunge în restaurantele şi în produsele McDonald's din Europa. Aproximativ 60 % din carnea de pui folosită de celebrul restaurant fast-food, echivalentul a 30 milioane de păsări pe an, este importată congelată din Brazilia. Încă 10% provine din Thailanda şi 30% din Olanda, informează Daily Mail. În ultimii patru ani, lanţul McDonald's din Marea Britanie şi-a crescut vânzările cu 465 millioane de lire sterline. În ceea ce priveşte creşterea economică, Marea Britanie este lider în imperiul internaţional McDonald's. Consumul tot mai mare de produse MCDonlad's care conţin carne de pui se explică prin faptul că europenii au găsit aceste alimente drept "o alternativă sănătoasă" la carnea roşie.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.