Peste 900 de polițiști bihoreni vor fi la datorie, în sprijinul cetățenilor, în minivacanță. În noaptea de 3 spre 4 aprilie, circulația persoanelor va fi permisă, între 20.00 și 02.00, pentru participarea la slujbele religioase organizate cu ocazia  Paștelui Catolic.

Zilnic, peste 120 de patrule de siguranţă publică, pedestre şi auto vor acţiona pe raza județului Bihor pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale.

Poliţiştii vor acţiona zilnic, în echipe mixte, împreună cu jandarmi, polițiști locali și cu reprezentanți ai celorlalte instituții cu atribuții în domeniu.

În noapte de 3 spre 4 aprilie, când credincioșii de rit catolic vor sărbători Învierea, polițiștii vor acorda o atenţie deosebită zonelor bisericilor și lăcașurilor de cult, în care urmează a se desfăşura ceremonii și slujbe religioase. În aceste zone vor acționa echipe mixte de ordine publică, pentru menţinerea unui climat corespunzător de siguranţă, pentru prevenirea infracţiunilor cu violenţă şi a furturilor.

În această perioadă, și acțiunile de verificare pentru prevenirea și limitarea îmbolnăvirilor cu Covid-19 vor continua.

„Vă amintim că, în noaptea de 3 spre 4 aprilie, circulația persoanelor va fi permisă, în intervalul orar 20.00 - 02.00, pentru participarea la slujbele religioase organizate cu ocazia  Paștelui Catolic. Recomandăm, însă, ca deplasarea către lăcașurile de cult să se realizeze cu evitarea aglomerărilor.

Purtarea măștii de protecție, în mod corect, astfel încât să acopere nasul și gura, rămâne obligatorie, în toate spațiile publice, inclusiv în lăcașurile de cult, pe timpul oficierii slujbelor”, se afirmă în comunicatul Inspectoratului se Poliţie Judeţean Bihor.

Cetățenii pot sesiza cazurile de încălcare a normelor de protecție sanitară apelând la linia TelVerde – 0800.800.165.