Muzeul Țării Crișurilor poate fi „vizitat”, din nou, de luni, 30 martie 2020, începând cu ora 12.00! Pe site-ul și facebook-ul muzeului vor putea fi vizionate mai multe expoziții, câte una pe săptămână: Obiecte recuperate. Achizițiile Muzeului Țării Crișurilor, Obiecte restaurate, Expoziția Muzeul Memorial Ady Endre și Que Viva Picasso.

Prima expoziție care va putea fi vizitată online este Obiecte recuperate. Achizițiile Muzeului Țării Crișurilor din Oradea între 2014 și 2019. Expoziția prezintă tuturor celor interesați de activitatea muzeului o selecție din bunurile patrimoniale achiziționate în ultimii ani pentru a completa colecțiile secțiilor de științele naturii, arheologie, istorie, artă și etnografie. Sunt obiecte care, toate, vor face parte și din noile expoziții de bază ale Muzeului Țării Crișurilor.
Expoziția Obiecte restaurate va putea fi vizionată în săptămâna 6-12 aprilie 2020. Aceasta aduce în atenție cele opt tapiserii cu titlul Anotimpurile, realizate de Maria Blendea în anul 1968 pentru Muzeul Țării Crișurilor, și care, de asemenea, vor fi incluse în actualul proiect de expoziție permanentă al muzeului nostru. Vizitatorii virtuali ai muzeului vor putea viziona și fragmente din procesul de restaurare a acestor frumoase creații ale artistei plastice mai sus amintite. Tot în această săptămână va fi prezentată publicului Expoziția Muzeului Memorial „Ady Endre”, realizată în parteneriat cu Consiliul Județean Bihor, Muzeul Literaturii „Petőfi” din Budapesta și Asociația Caselor Memoriale ale Scriitorilor Maghiari. În cea de-a treia săptămână de la lansarea acestei invitații, Muzeul Țării Crișurilor va prezenta expoziția Que Viva Picasso!, care înfățișează peste 120 de litografii și heliogravuri inspirate de celebrul artist plastic spaniol Pablo Picasso. Expoziția conține şi două dintre cele mai cunoscute afișe realizate de artist cu concursul Imprimeriei Mourlot din Paris: Les Menines și Congrès National du mouvement de la Paix.