Pași importanți pentru construirea noului Campus școlar internațional. Acesta va fi destinat tuturor nivelurilor de învățământ, de la grădiniță până la liceu, și va avea o capacitate de aproximativ 600 de elevi. Predarea se va face în română, engleză, germană, italiană și spaniolă.

Consiliul Județean Bihor a desemnat luni, 23 mai, compania care va deține dreptul de folosință a unui teren în Municipiul Oradea, unde va fi construit un campus școlar cu sistem de învățământ național și internațional. Câștigătorul licitației este LMN Global Invest, ea fiind singura companie care a depus o ofertă.

Terenul este situat pe strada Ceyrat, nr. 4, și are o suprafață de 8.759 mp. Investitorul va plăti Consiliului Județean Bihor o redevență de 3 euro pe mp pe an, durata exercitării dreptului de folosință asupra terenului fiind de 25 de ani. 

„Această investiție este un pas înainte pentru învățământul din județul nostru. Copiii vor avea acces, începând de la grădiniță, la cursuri atât în limba română, cât și în limbi străine. Ne dorim ca elevii care vor urma această școală internațională să rămână să studieze în continuare la Universitatea Oradea, iar mai apoi să se angajeze în companiile din Oradea și județ. În acea zonă dezvoltăm deja alte proiecte pe învățământ, cum ar fi Parcul Științific și Tehnologic și Campusul Școlar pentru Învățământ Special”, a precizat Călin Gal, vicepreședinte al Consiliului Județean Bihor.

Firma se angajează să respecte un calendar de implementare a proiectului în patru etape: Etapa 1 - realizarea Clădirii A, destinată învățământului preșcolar (grădiniță) cu termen realizare până în 15 septembrie 2023 și cu o valoare estimată de 315.000 euro; Etapa 2 - realizarea Clădirii B, destinată învățământului primar și gimnazial, cu termen realizare 15 septembrie 2025 și cu o valoare estimată de aproape 2,3 milioane de euro; Etapa 3 - realizarea Clădirii C, cu sală de sport, bucătărie, recepție, cantină, cu termen de realizare 15 septembrie 2027 și o valoare estimată de 945 de mii de euro; Etapa 4 - realizarea Clădirii D, destinată învățământului liceal, cu termen de realizare 15 septembrie 2028 și o valoare estimată de 945 de mii de euro.

Campusul școlar este o investiție privată în valoare totală de 4,5 milioane de euro, din care: clădiri - 3,5 milioane de euro, spații verzi - 200 de mii de euro, locuri de joacă - 150 de mii de euro, teren sport - 300 de mii de euro și platforme, alei și parcări - 350 de mii de euro.