Concursul pentru postul de manager al Teatrului „Regina Maria” a fost câştigat de Elvira Rîmbu. Anunţul a fost făcut ieri de Consiliul Judeţean Bihor. Tot ieri, Daniel Vulcu a anunţat că-şi retrage candidatura, susţinând că, din momentul în care Prefectura a atacat CJ Bihor în contencios-administrativ, concursul este, practic, inexistent.

Într-un comunicat de presă, Consiliul Judeţean Bihor a anunţat, ieri după-amiază, că „proiectele depuse de doamna Elvira Rîmbu și domnul Daniel Sorin Vulcu au îndeplinit punctajul necesar pentru a intra în etapa a doua, susținerea interviului. În data de 28 ianuarie, la cea de-a doua probă s-a prezentat doar doamna Elvira Rîmbu. Nota finală obținută de candidat a fost 9,05. Daniel Sorin Vulcu a fost declarat „Respins”, ca urmare a neprezentării la proba de interviu”.

Trebuie precizat că fostul manager al Teatrului Regina Maria Oradea, Daniel Vulcu, a decis să-şi retragă candidatura, considerând că, din momentul în care Prefectura a atacat CJ Bihor în contencios-administrativ, concursul este, practic, inexistent.

„Concurs, care concurs? Nu există niciun concurs”, a răspuns Daniel Vulcu marţi, 28 ianuarie, întrebat de reporterul Cotidianului Crişana dacă şi-a retras candidatura. „Există domnul Ioan Mang, care doreşte să încalce legea. În momentul în care prefectul a atacat decizia în instanţă, nu puteam ca prin prezenţa mea să legitimez un act ilegal”, a mai spus Daniel Vulcu.

Fostul manager a luat decizia luni, 27 ianuarie, după acţiunea în instanţă a prefectului Dumitru Ţiplea, însă a înştiinţat oficial CJ prin intermediul mailului în 28 ianuarie, la primele ore ale dimineţii.

Reamintim cititorilor că luni, 27 ianuarie, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Bihor, Ioan Mang, a organizat o conferinţă de presă în care a informat jurnaliştii că nu intră în atribuţiile legale ale Prefectului să atace dispoziţii ale unui preşedinte de Consiliu Judeţean. Totodată, Ioan Mang l-a acuzat pe prefectul Dumitru Ţiplea de abuz în funcţie şi l-a somat să-şi retragă acţiunea din instanţă.

Pe de altă parte, în momentul în care Prefectul atacă un act administrativ, acesta se suspendă până la soluţionarea în instanţă.