Fostul manager al Teatrului Regina Maria, Daniel Vulcu, a câştigat procesul împotriva Consiliului Judeţean Bihor, la Curtea de Apel  Oradea. Sentinţa este definitivă şi impune repunerea în funcţie, prin anularea celor două evaluări, din martie şi aprilie 2018 şi anularea dispoziţiei de destituire semnate de preşedintele CJ Bihor, Pasztor Sandor.

„Consider că s-a făcut dreptate. Deşi nu sunt o persoană optimistă, mărturisesc că nici în cele mai negre vise nu mi-am imaginat că voi pierde acest proces”, a spus Daniel Vulcu. „Am fost în această dimineaţă, alături de avocatul meu, la Consiliul Judeţean Bihor şi domnul preşedinte Pasztor Sandor mi-a spus că în momentul în care va veni hârtia de la Curtea de Apel este dispus să semneze repunerea mea în funcţie”, a mai spus fostul manager.

Înainte de a fi destituit, Daniel Vulcu a avut parte de două evaluări. Prima a fost în martie 2018, când din comisie au făcut parte Lucian Vărşandan şi Flavius Bunoiu, însă din pricina diferenţei de notare prea mari dintre cei doi (la o distanţă mai mare de două puncte), evaluarea a fost refăcută în aprilie 2018. Din cea de-a doua comisie nu a făcut parte niciun specialist, iar nota finală a fost 6.98 puncte, când necesară pentru continuarea mandatului era nota 7.

Vineri, 15 noiembrie, Curtea de Apel Oradea a anulat prin sentinţă definitivă toate actele de formare a comisiilor de evaluare, precum şi dispoziţia preşedintelui Consiliului Judeţean Bihor, Pasztor Sandor, de revocare din funcţia de manager. De asemenea, instanţa a decis acordarea unei despăgubiri egale cu renumeraţia de care Daniel Vulcu ar fi beneficiat în calitate de manager în perioada mai 2018-noiembrie 2019.