Peste 28 de zile, în Oradea va debuta cea de a 26-a ediţie a festivalului Toamna Orădeană. Ediția 2017 se remarcă prin originalitate, atât în ceea ce priveşte locațiile alese, cât și prin programul de diversitate și multiculturalitate. Două locații principale vor întâmpina orădenii, dar și turiştii, în acest an la Toamna Oradeană: Piața Unirii și Cetatea Oradea.

 

Organizată de Primăria Municipiului Oradea prin Asociația pentru promovarea turismului din Oradea și regiune (APTOR), Toamna Orădeană din 2017 - Piața Unirii și Cetatea Oradea va avea loc în perioada 5 - 8 octombrie. Organizatorii promit experiențe inedite, muzică bună, artiști consacrați, prin spectacole culturale și multe surprize culinare. Timp de patru zile, Oradea va fi cuprinsă de bucuria unui eveniment creat special pentru aceasta, atât prin locațiile alese, care vor angrena întregul oraş, cât și prin evenimente și activități culturale care să îi facă pe participanţi să fie mândri că fac parte din această sărbătoare. Evenimentul se va deschide în 5 octombrie, începând cu ora 16.00, simultan în cele două locații principale - Piața Unirii și Cetatea Oradea - și se va încheia duminică, 8 octombrie, cu focuri de artificii. În Piața Unirii, experiența culinară va fi oferită de restaurante sau vendori din zonă, care se vor întrece în mâncăruri cât mai delicioase, sub egida Taste of Oradea. De asemenea, cei mai apreciați vendori de la Street Food Festival vor contribui la atmosfera boemă și relaxantă din Cetate. Accesul vendorilor în cadrul evenimentului va fi anunțat în zilele următoare printr-o selecție de ocupare a spațiilor disponibile. Organizatorii doresc să ofere o experiență unică participanților şi vor acorda atenţie atât la produsele pe care aceştia le vor propune, cât şi la modul de prezentare.

„Piaţa Unirii, cea mai frumoasă piață publică, va aduce bucurie vizitatorilor prin decoruri inedite și zone de relaxare, food și activități pentru copii. Piața Unirii nu va fi singurul loc în care Toamna Orădeană va aduce noutăți orădenilor; Cetatea Oradea, simbolul orașului, va fi un punct important de atracție prin amenajarea mai multor zone de food, activități pentru copii, cultură şi tradiții, concerte. Cartierele orădene vor fi și ele „scenele” unor concerte și spectacole de stradă”, mai transmit organizatorii.