În acest an, prin programul de reparaţii derulat de Consiliul Judeţean Bihor, a fost turnat covor asfaltic pe 142,12 km de drumuri judeţene. Potrivit vicepreşedintelui CJ Ioan Mang, acesta a fost cel mai amplu program de asfaltări realizat din 1990 și până în prezent, în Bihor.

Valoarea totală a lucrărilor de asfaltare din acest an s-a ridicat la 33,42 milioane lei. „Am constatat că în anumite locuri au apărut și probleme după finalizarea lucrărilor, însă nu pe distanțe lungi. În total, în tot județul, nu se adună mai mult de jumătate de kilometru care trebuie revizuit. Oricum, și acele porțiuni vor fi refăcute de constructori în cel mai scurt timp”, a declarat vicepreşedintele CJ Bihor, Ioan Mang. Pentru derularea acestor investiţii, judeţul a fost împărţit în cinci zone: pe zona Aleșd au fost reparate drumuri pe o lungime de 17,3 km, în zona Beiuș s-a turnat covor asfaltic pe o lungime de 20,85 km, în zona Tinca – 36,32 km, în zona Marghita – 37,6 km şi în zona Oradea – 30,05 km. Mang susţine că până în luna mai a anului viitor vor fi reparate şi restul de aproximativ 60 km de drumuri judeţene care sunt în stare proastă sau care se vor deteriora în această iarnă. Pe lângă aceste lucrări, sunt în derulare investiţii pe drumrui judeţene în valoare de 266 milioane lei, bani proveniţi fie din Programul Naţional de Dezvoltare Locală, fie din fonduri europene, fie de la bugetul judeţului. „O bună parte din investiții se află în lucru, iar altele sunt acum în faza finală de licitație”, a afirmat Mang. Vicepreşedintele CJ Bihor a menţionat că vineri au fost date în plată primele facturi pentru Drmul Apusenilor. Lucrările la acest drum au început în luna septembrie pe tronsonul DJ764A Beiuș – Stâna de Vale. Investiţia de peste 105 milioane lei este finanțată prin Programul Operaţional Regional 2014 – 2020. În luna august a acestui an a fost semnat contractul pentru reabilitarea și modernizarea drumului județean DJ 767 care face legătura între DN 76 (Sâmbăta) – Dobrești – Luncasprie – DJ 764, având o lungime totală de 20,964 kilometri. Valoarea acestuia depășește suma de 50 milioane lei. Tot atunci a fost semnat contractul pentru proiectarea și execuția lucrărilor de modernizare a DJ 767 B din DN 76 – Tășad – Copăcel – Șerghiș. Această porțiune de drum are o lungime de 19,779 km și va costa aproximativ 17,3 milioane de lei. De asemenea, în septembrie a fost semnat contractul pentru obiectivul „Reabilitare și Modernizare DJ764 Beiuș – Roșia – Aștileu – Aleșd, Sector de la km 31+000 la km 64+655, L=33,655 km”, cu o valoare de 93,7 milioane lei.

În altă ordine de idei, administraţia judeţeană a alocat, în acest an, 11 milioane lei pentru modernizarea unor drumuri comunale.