Corpul de control al ministrului Educației este prezent la Oradea. Dimineață a vizitat sediul Inspectoratului Școlar Județean Bihor unde a verificat cum decurge ancheta pentru ca, după amiază, să meargă la Colegiul Economic pentru discuţii cu diriginţii, elevii şi părinţii.

Ideea after-partyul de la Colegiul Economic „Partenie Cosma” l-a scos pe directorul Daniel Negrean din anonimat, așa cum își dorea. Doar că nu în mod pozitiv. După ancheta declanșată de Inspectoratul Școlar Județean Bihor, astăzi a venit în județ și Corpul de control al ministrului Educației, Ligia Deca care a început propria anchetă.

„Au fost dimineață la Inpspectorat. Am discutat despre situația de la Colegiul Economic și le-am prezentat stadiul anchetei noastre. Ancheta este deja finalizată și lucrăm la raport. Am supus atenției colegilor mei în Consiliul de administrație chiar în următoarea zi cazul de la Economic cu analizele preliminare, înregistrarea și ce spun declarațiile, am spus să lăsăm totuși colegii să finalizeze raportul și apoi vom lua o decizie. Săptămâna aceasta voi convoca Consilul de administrație pentru a lua o decizie. Corpul de control nu a venit să ne verifice pe noi ci să verifice cazul de la Economic”, a spus șeful Inspectoratului Școlar Județean Bihor, Horea Abrudan.     

Corpul de control l-a vizitat azi pe directorul Negrean, urmând ca miercuri dimineaţa să fie audiaţi diriginţii, după amiază părinţii, iar joi dimineaţă vor fi ascultaţi şi elevii de clasa a XII-a.            

Directorul Colegiului Economic „Partenie Cosma” este anchetat de Inspectoratul Școlar Județean Bihor pentru că ar fi cerut bani de la elevi pentru a organiza un after-party de 10 mii de euro. Pentru că o parte dintre copii și părinți s-au împotrivit, Negrean a încercat să-i convingă amenințând că nu le va elibera diplomele la timp. Mai mult, într-o înregistrare intrată în posesia ziarul Crișana, Negrean le vorbește urât părinților, jignește elevii și profesorii atât de la Colegiul Economic cât și de la alte două școli din Oradea. Citeşte aici