Pompierii militari bihoreni i-au sărbătorit pe copii, la sediile tuturor celor 12 subunități din județ, pregătind pentru aceștia numeroase activități interactive, plăcute și educative.

 

Însoțiți de părinți sau bunici, sărbătoriții zilei au asistat cu bucurie și interes, la exercițiile demonstrative de stingere a incendiilor, de echipare contracronometru, de salvare de la înălțime, de acordare a primului ajutor calificat etc., desfășurate special pentru ei, de pompierii militari, precum și la prezentarea tehnicii de intervenție din dotarea subunităților.

Totodată, copiii au probat echipamentele salvatorilor și sub permanenta și atenta supraveghere a gazdelor, au urcat în autospeciale, testând accesoriile din dotarea acestora.

Bineînțeles, din cadrul activităților pregătite pentru cei mici, nu au lipsit jocurile menite a le dezvolta abilitățile de salvatori, astfel că, sub coordonarea și cu sprijinul pompierilor, sărbătoriții au învățat să dirijeze jetul de apă, doborând popice cu ajutorul lui, au stins incendii la căsuța machetă și au refulat apa la ţintă,

De asemenea, salvatorii le-au explicat copiilor și adulților prezenți, ce trebuie să facă în cazul producerii unui incendiu sau a unui cutremur și cum pot preveni tragediile la scăldat, incendiile și alte situații de urgență, distribuindu-le totodată, în acest sens, pliante și broșuri cu recomandări specifice.

Și jandarmii au sărbătorit alături de micuți Ziua Internațională a Copilului. „A fost o zi plină de voie bună, emoții și zâmbete iar energia debordantă a copiilor a făcut ca acest eveniment să fie un real succes.

Copiii au fost entuziasmați să încerce echipamentele și materialele din dotare, folosite în diferite misiuni, ne-au adresat curiozitățile lor, iar câinii noștri de intervenție au adus multe zâmbete pe chipul lor. Din partea copiilor, am primit promisiuni solemne că se vor înscrie în rândurile noastre, urmând cariera militară”, se afirmă într-un comunicat al Jandarmeriei în care părinții sunt încurajați să le ofere celor mici iubire și sprijin.