Angajații APM Bihor au continuat și vineri, 17 mai, între orele 10.00-12.00, împreună cu angajații din celelalte agenții județene pentru protecția mediului din țară, protestul început în data de 16 mai împotriva discriminării salariale.

Angajații din Agenția pentru Protecția Mediului Bihor au protestat spontan începând cu data de 16 mai, alături de angajații din celelate Agenții pentru Protecția Mediului din alte județe, fiind profund indignați de discriminarea salarială la care sunt supuși în comparație cu colegii lor din alte agenții și instituții deconcentrate, cărora li s-au stabilit salariile la nivelul celor de la nivel central prin OUG 128/2023.

Agențiile judetene pentru Protecția Mediului își desfășoară activitatea sub coordonarea Agenției Naționale pentru Protecția Mediului și au aceleași responsabilități și atribuții în implementarea politicilor și a legislației în domeniul protecției mediului la nivel județean. Este esențial ca această egalitate să se reflecte și în nivelul salariilor.

„Nu solicităm privilegii suplimentare față de alte instituții județene, ci doar încetarea discriminării și respectarea drepturilor noastre legitime”, spun angajații.

Senatul României a luat deja măsuri pentru a corecta această injustiție, adoptând amendamente pentru eliminarea discriminării salariale. Cu toate acestea, proiectul de lege a rămas blocat în Camera Deputaților (PL-x nr. 67/26.02.2024), iar nenumăratele demersuri făcute pentru obținerea drepturilor noastre legitime au fost ignorate.

Protestul spontan din data de 16 mai a fost un prim semnal pentru guvernanți si deputați. Angajații sunt hotărâți și vor continua să protesteze până când nedreptatea salarială va fi înlăturată.