Consilierii județeni bihoreni au decis joi, 26 noiembrie, să se reîntâlnească într-o ședință de consiliu de urgență miercuri, 2 decembrie, pentru a aproba o rectificare bugetară care să le permită să plătească restanțele salariale ale angajaților de la DGASPC Bihor.

Angajații DGASPC nu au primit salariile pe luna octombrie, deși mai sunt câteva zile până se încheie luna noiembrie. Președintele Consiliului Județean (CJ) Bihor, Ilie Bolojan, a recunoscut joi, 26 noiembrie, în ședința CJ Bihor, că există probleme și că nu sunt bani în bugetul instituției nici pe luna noiembrie. De vină sunt atât CJ Bihor, cât și Guvernul României.

„Suma totală a salariilor celor de la DGASPC pe două luni de zile se ridică la aproximativ 15 milioane de lei, la care se adaugă sumele necesare pentru plata serviciilor externalizate, deci tot salariile unor oameni din serviciul social, care se ridică la aproximativ 1,5 milioane lei pe două luni de zile. Avem, așadar, un deficit de 16,5 milioane de lei, care trebuie acoperit până la finalul acestui an. Am discutat în aceste două săptămâni la Ministerul de Finanțe și mâine (n.r. - astăzi) în ședința de guvern se vor aloca bani din fondul de rezervă. CJ Bihor are de achitat din această sumă  aproximativ jumătate. Pentru aceasta va trebui să facem o ședință de consiliu extraordinară săptămâna viitoare, miercuri, 2 decembrie, prin care să preluăm banii de la guvern. De asemenea, vom prelua banii care au fost prinși în bugetul CJ Bihor pentru programul cornul și laptele, bani care nu au fost cheltuiți din cauza pandemiei, pentru ca în cursul lunii decembrie colegii noștri să aibă banii asigurați”, a spus Ilie Bolojan, care a mai adăugat că este conștient că există salariați, cei care lucrează direct cu beneficiarii, cu salarii mici, cu care trăiesc de la o lună la alta. 

Ședința extraordinară va avea loc miercuri, 2 decembrie, de la ora 10.00, și se va desfășura on-line.