În data de 3 iunie, a avut loc primul zbor direct pe ruta Oradea-Varșovia, operat de compania poloneză LOT Polish Airlines.

Începând cu această dată, Oradea face parte din rețeaua LOT Polish Airlines, orașul nostru fiind astfel deschis spre vizitare și explorare de către turiștii polonezi. Mai mult, prin LOT Polish Airlines, Oradea este acum conectată la mai multe orașe din Europa de Vest, Asia, Canada și America de Nord.

Transportatorul polonez oferă o gamă largă de conexiuni cu destinații populare cum ar fi: Paris, Amsterdam sau Frankfurt, dar și cu destinații transatlantice precum Canada, Statele Unite și Asia, inclusiv Toronto, New York, Chicago sau Tokyo, cu escală la Varșovia. Zborurile spre Oradea sunt programate în zilele de luni, miercuri, vineri și sâmbătă. În zilele de miercuri și vineri, zborul LO655 va pleca din Varșovia la ora 11.25. Zborul de întoarcere LO656 va pleca din Oradea la ora 14.35. În zilele de luni și sâmbătă, zborul LO657 va pleca din Varșovia la ora 14.30, iar zborul de întoarcere LO658 va pleca spre Varșovia la ora 17.40. Serviciul va fi operat de aeronave Embraer 170 și 175 și va dura aproximativ 1,5 ore.

„Suntem încântați că odată cu primii pasagerii ai zborului inaugural din data de 3 iunie, a ajuns la Oradea un grup de jurnaliști și tour operatori polonezi, pentru a cunoaște orașul și a se familiariza cu oferta și infrastructura turistică a orașului și județului. Printre participanții s-au numărat reprezentanți ai Why Not Travel, Travel Bank, Primapol, Horyzonty, Burda Media, onet, Interia, PRBBC și Konsorcjum”, au transmis, printr-un comunicat de presă, reprezentanții APTOR.

Timp de trei zile, delegația a vizitat cele mai reprezentative obiective turistice din Oradea: Piața Unirii, strada Vasile Alecsandri, Piața Ferdinand cu Teatrul de Stat, Casa Poynar, Casele Adorjan, Hotel Pannonia, Casa Darvas-La Roche, Parcul Traian cu Palatul de Justiție, Clădirea Baroului, Clădirea BNR; palatele iconice de pe strada Republicii - Apollo, Moskovits Miksa, Stern, complexul Baroc și Cetatea Oradea. În ceea ce privește infrastructura turistică, delegația a vizitat Aquapark Nymphaea și câteva hoteluri din Oradea și Băile Felix, pentru a descoperi facilitățile, serviciile și standardele de cazare din regiune.

De asemenea, în seara de 4 iunie, la Casa Darvas-La Roche a avut loc o cină informală, la care, alături de delegația poloneză, au fost invitați unii dintre cei mai mari tour operatori și reprezentanți ai HoReCa din regiune. Invitații au avut astfel ocazia să socializeze și să schimbe impresii într-o atmosferă relaxată, evenimentul fiind o oportunitate excelentă pentru participanți de a descoperi noi parteneri de afaceri strategici.