Din această săptămână, Direcţia de Statistică Bihor are un nou director executiv - Gabriel Borbandi. El o înlocuieşte pe Dana Paşc, care de luni, 23 mai, a ieşit la pensie, după decenii de activitate în această instituţie.

În cadrul unei conferinţe de presă organizată ieri, 24 mai, prefectul Dumitru Ţiplea a anunţat că directorul executiv al DJS Bihor, Dana Paşc, a ieşit la pensie luni, 23 mai, după 40 de ani de activitate, din care bună parte la conducerea acestei instituţii. El a remarcat colaborarea foarte bună pe care a avut-o cu Dana Paşc de-a lungul anilor şi profesionalismul acesteia. „Vă mulţumesc foarte mult pentru activitatea desfăşurată şi apreciez foarte mult colaborarea noastră”, a declarat prefectul Dumitru Ţiplea.

„Ca o coincidenţă, în 1992 intram în Institutul de Statistică, fiind angajată pe perioadă determinată pentru recensământ”, a declarat Dana Paşc, care părăseşte conducerea Direcţiei de Statistică în timpul Recensământului Populaţiei şi Locuinţelor. „În aceşti ani, am avut ocazia să învăţ foarte multe atât din greutăţi, cât şi din momentele fericite”, a afirmat fostul director executiv al DJS Bihor, adăugând că a decis să iasă la pensie pentru a acorda mai mult timp familiei şi să se ocupe de cei doi nepoţi pe care îi are. „Plec cu inima împăcată că las instituţia pe mâini bune - Gabriel Borbandi, pe care îl apreciez pentru modul în care se dedică instituţiei”, a mai declarat fostul director al DJS Bihor. Tot o coincidenţă remarcată de Dana Paşc este că noul director s-a angajat la Direcţia Judeţeană de Statistică tot cu ocazia unui recensământ - cel din 2002.