Copii și tineri cu talent muzical sunt așteptați în perioada 30 septembrie - 2 octombrie, la Casa Tineretului Oradea, pentru a participa la cea de-a V-a ediție a Concursului Național de Interpretare Vocală „Kharisma”.

20 de școli/cluburi de canto din județul Bihor și din țară vor fi reprezentate de 152 de copii, coordonați de 20 de profesori/antrenori vocali.

Concursul Național de Interpretare Vocală „Kharisma” se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 4 și 19 ani, pregătiți în cadrul palatelor și cluburilor copiilor din țară, cluburilor private de muzică, asociațiilor culturale, școlilor, liceelor și grădinițelor.

„Dorim ca activitatea nostră să fie pentru beneficiarii direcţi, interpreţii de muzică ușoară, o modalitate de exprimare a pasiunii pentru artă. Va fi, de asemenea, şi un prilej de bucurie, întâlnire, cunoaştere şi prietenie între organizatori, participanţi, cadre didactice şi părinţi, publicul orădean, beneficiarii indirecţi ai proiectului”, transmit reprezentanții Asociației Culturale Kharisma.

Organizatorii îşi propun să ofere concurenţilor şansa de a evolua pe o scenă deosebită, cu un suport tehnic de înaltă ținută, cu decoruri și o ambianță stimulantă pentru manifestarea actului artistic, precum și în prezența unui juriu profesionist.

„Artiști, dascăli, antrenori vocali, instituții de cultură, instituții de educație, societăți din domeniul privat au venit alături de proiectul nostru, pentru a susține arta, talentul, performanța. Le mulțumim, și toate momentele minunate, care vor fi prezentate pe scena Casei Tineretului din Oradea, vor fi o mare recompensă pentru noi, organizatorii, dar și pentru publicul orădean și oaspeții noștri veniți din țară”, mai transmit reprezentanții Asociației Kharisma.

Evenimentul este organizat în parteneriat cu Centrul de Cultură al județului Bihor, Fundația Română pentru Tineret Bihor, International School of Oradea, precum și împreună cu diferite companii din Oradea.