Palatul Copiilor și Elevilor Oradea a organizat vineri, 11 mai, Concursul Județean de Ecologie și Protecția Mediului „Floare de Lotus”, aflat la cea de-a XIX-a ediție.

Concursul a cuprins activități interactive coordonate de Loredana Tirb de la Agenția pentru Protecția Mediului Bihor, Mircea Faur de la Direcția Silvică Bihor, prof. Carmen Filip și prof. Liviu Bochiș de la Palatul Copiilor și Elevilor Oradea. Prezenți la aceste activități au fost elevii de la Școala Gimnazială „Dacia” Oradea însoțiți de înv. Mirela Toth și Maria Floruț, elevii de la Cluburile Copiilor și Elevilor din Aleșd însoțiți de prof. Luca Lidia, Beiuș însoțiți de prof. Floare Gabor, Marghita însoțiți de prof. Irina Curtui, Salonta însoțiți de prof. Adina Deac, Ștei însoțiți de prof. Bunta Edith. Cu ocazia acestor activități a avut loc și diseminarea Proiectului de Protecția Mediului „Salvați pădurea!” aflat la a VI-a ediție desfășurat la Palatul Copiilor și Elevilor Oradea în perioada martie-aprilie 2018.

Elevii care au participat la aceste proiecte au acumulat cunoștințe noi, s-au implicat în găsirea de soluții pentru protejarea mediului înconjurător, au realizat desene, pliante și afișe prin care să manifeste atitudinea lor față de mediu. „Educarea copiilor, implicarea directă a lor în aceste probleme, măresc speranța în viitor, credința că aceste „valori ale naturii” vor perpetua  și li se va acorda atenția necesară”, a declarat Adriana Calapod, director executiv APM Bihor.

Concursul s-a desfășurat în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Bihor, Agenția pentru Protecția Mediului Bihor și Direcția Silvică Bihor.