Concurs de gătit fără foc în Şanţul Cetăţii - Un picnic sănătos
Şapte echipe s-au întrecut, sâmbătă după masă, în cadrul unui concurs de gătit fără foc, realizând în premieră reţete ingenioase, din legume şi fructe, dar şi câte o limonadă la fel de originală.
Şanţul Cetăţii a fost gazda primei ediţii a Picnic Chef, eveniment care şi-a propus să promoveze un stil de viață sănătos, cu accent pe alimentaţia sănătoasă. Iniţiatorul acţiunii a fost Amelia Şelariu, nutriţionist, împreună cu portalul bihor.eu. "Evenimentul s-a născut din nevoia de a contribui la soluţionarea unor probleme cu care se confruntă societatea noastră în ziua de azi ca de exemplu: supraponderea și obezitatea. Scopul activităţii este de a promova un stil de viaţă sănătos şi buna dispoziţie", ne-a precizat Amelia Şelariu. Evenimentul a debutat cu prezentarea alimentelor sănătoase, respectiv celor prezenţi li s-a vorbit în mare despre principiile nutritive şi cum se poate prepara un sandwich sănătos şi gustos, mai ales că tematica evenimentului a fost picnicul. A urmat concursul propriu-zis, în competiţie înscriindu-se şapte echipe. Acestea aveau voie să folosească doar ingrediente de origine vegetală pentru realizarea preparatelor lor. Au avut la dispoziţie 40 de minute, în care au pregătit un sandwich sau o salată, respectiv o limonadă sau apă aromatizantă. Familia Todea a improvizat o salată cu sos de avocado. De asemenea, a pregătit şi o limonadă vitaminizantă cu fructe, cu un conţinut aparte: portocale, lămâi, nectarine, struguri, afine, mentă, miere, ghimbir. Gabriela şi fiica ei, Celesta Frâncu, au uimit juriul cu o salată cu dragoste şi o apă cu veselie. La final, juriul format din trei membri, Amelia Şelariu, Laura Ungur şi Alexandru Gabriel Ion, a avut o misiune dificilă. S-a ţinut cont de aspectul preparatelor, originalitate, creativitate, gust, respectiv valoarea nutritivă. Echipa câștigătoare a fost reprezentată de ,,Cocoșii de munte” care au câștigat un pepene sculptat de artistul plastic Adela Lazăr (Ladybug Fructoart), acces la piscina hotelului Elite pentru o zi pentru toți membrii echipei. Echipa ,,Happy Family” de pe locul 2 a câștigat o păturică de picnic din partea Sarah Pop, iar membrii echipei ,,Mix” care au câștigat locul al 3lea, au fost premiați cu un curs de gătit sănătos din partea Culinary Marketing.Toate cele şapte echipe au fost răsplătite cu câte o diplomă de participare din partea organizatorilor, ghiozdane şi umbrele pentru picnic din Partea Carrefour Lotus Oradea și diverse accesorii din partea artistului plastic Laura Ungur, iar toţi copiii au fost premiaţi de Farmacia 3. Atmosfera a fost întreţinută de către Clovnul Vesel de la Prietenii Veseliei, iar magicienii Eduard şi Bianca au reuşit, din nou, să îi surprindă pe cei prezenţi prin faimoasele lor numere de magie.



Comentarii
Nu există nici un comentariu.