Toamna Orădeană, ediția 2017, îi va bucura pe orădeni cu o serie de evenimente inedite, oferite de artişti stradali din Franţa şi Olanda, tentaţii culinare sub egida Taste of Oradea şi Street Food la Cetate, dar şi cu obişnuitele concerte în aer liber. Vedetele invitate în acest an sunt Delia, Smiley, Zdob şi Zdub, sau Viţa de Vie.

Toamna Orădeană se va desfăşura în perioada 5 - 8 octombrie  în Piața Unirii și Cetatea Oradea și este organizată de Primăria Municipiului Oradea prin Asociația pentru promovarea turismului din Oradea și regiune (APTOR), Piața Unirii va găzdui 4 zile de concerte extraordinare, iar printre cei care vor asigura muzica bună îi amintim pe Delia, Smiley, Zdob și Zdub, The Motans, Lora și mulți alții. Piața va fi animată de artiștii stradali și personaje fantastice ale companiilor de teatru stradal din Franța și Olanda, împreună cu alți artiști români, iar activitățile pentru copii îi vor face și pe ei să se simtă speciali.În zona de food din Piaţa Unirii, denumită Taste of Oradea, cele mai bune restaurante din oraș își vor scoate bucătarii pricepuți în stradă. „Accesul acestora în cadrul evenimentului va fi anunțat în zilele următoare printr-o selecție de ocupare a spațiilor disponibile. Dorim să oferim o experiență unică participanților, astfel că, vom fi foarte atenți la modul de prezentare și la produsele pe care vendorii le vor propune”, transmit organizatorii.

De asemenea, Cetatea Oradea va deveni locul unde se va scrie din nou istorie, una despre oameni faini şi mâncare grozavă.  Atmosfera din Cetate va fi întregită de muzică, cu Vița de Vie, Golan, Alexandrina, sau Lucia. Ediția 2017 se va desfășura și în cartierele orădene prin organizarea unor concerte de muzică instrumentală sau prin spectacole de stradă inedite. Evenimentul Toamna Oradeană se va deschide în 5 octombrie începând cu orele 16:00, simultan în cele două locații principale Piața Unirii și Cetatea Oradea și se va încheia duminică, 8 octombrie cu focuri de artificii.