Filarmonica de Stat din Oradea va găzdui vineri, 19 octombrie, de la ora 18.00, un recital de caritate, care va fi susținut de cunoscutul pianist orădean Nicolae Mihăilă și de violonista Louisa Staples, câștigătoare a numeroase premii internaționale. Evenimentul are ca scop strângerea de fonduri pentru Fundația Kiwanis, fundație ce susține și promovează tinerele talente.

În fiecare an, Kiwanis Art Oradea acordă cinci Premii de excelență copiilor și tinerilor care au câștigat premii naționale și internaționale. De-a lungul anilor, au primit acest premiu tineri artiști care au confirmat încrederea celor de la KAO: Vlad Crosman, Bogdan Bohuș, Victoria Cormos, Larisa Ștefan, Bede Robert, Iulia Rațiu, Dominic Ilisz și Măriuca Popa sunt doar câțiva dintre tinerii care au făcut deja carieră națională și internațională.

Vineri, 19 octombrie, de la ora 18.00, la Filarmonica de Stat din Oradea, va avea loc un recital extraordinar de vioară și pian, intitulat „Artiști pentru Artiști”.

Programul va cuprinde în prima parte: L. van Beethoven - „Sonata pentru vioară”, no. 6, în La Major și R. Schumann - „Fantezia în Do Major”, acompaniament: Camelia Matei, iar în a doua parte: L. van Beethoven - „Sonata Pathetique” no.8, op.13 și F. Liszt - „Valsul Mephisto”. Potrivit organizatorilor, concertul se va încheia cu două piese surpriză, care vor fi dezvăluite la finalul evenimentului.

Pe scena Filarmonicii va urca cunoscutul pianist orădean Nicolae Mihăilă, absolvent al unei prestigioase academii engleze de muzică - Guidhall School of Music and Drama-London - premiant Kiwanis Art Oradea (KAO) în 2011, și violonista Louisa Staples, câștigătoare a numeroase premii internaționale, în prezent studentă la Berlin.

Prețul unei invitații este de 30 lei și se va putea cumpăra la fața locului, înainte de începerea concertului.

Pe de altă parte, sâmbătă, la Oradea, vor veni kiwanieni din întreaga țară pentru ceremonia transferului însemnelor către noul guvernator Kiwanis România - prof. dr. Iuliana Păcurar, președinte fondator Kiwanis Art Oradea.