Peste 1500 de orădeni au fost prezenţi în weekend în Cetatea Oradea, la festivalul culinar Street Food. Oferta a fost bogată şi a cuprins diverse sortimente de burgeri, mâncăruri cu peşte, specialităţi spaniole şi italiene, sushi, îngheţată şi alte deserturi.

Condiţia principală de acces la eveniment a fost prezentarea unei dovezi care să ateste lipsa infectării cu virusul Covid-19, fapt care a stârnit nemulţumiri în rândul orădenilor. Mai mult decât atât, deputatul Mihai Lasca, alături de un grup de aproximativ 20 de susţinători, a iscat un mic scandal sâmbătă, 24 iulie, pe această temă. Venirea poliţiei şi a organizatorului festivalului, Călin Câmpean, a calmat însă spiritele, explicându-se că evenimentul a fost autorizat în baza Ordinului M.S. 3.107 / 815 din 2021, şi că intrarea se poate face doar respectând condiţiile de siguranţă.
De altfel pentru orădenii care nu au putut prezenta dovada vaccinării, sau a faptului că au trecut prin boală, organizatorii au amenajat şi o zonă în care îşi puteau face un test rapid antigen non-invaziv. Street Food Festival le-a adus orădenilor o varietate de sortimente de mâncare, la preţuri destul de mari, un burger costând în medie 30 de lei. Vizitatorii s-au bucurat de preparate din peşte, sushi şi deserturi, de la papanaşi la clătite sau îngheţată cu diverse arome, inclusiv de whiskey. Cele peste 20 de truck-uri cu mâncare şi băuturi reci au fost înconjurate de oameni aşezaţi la cozi lungi, semn că orădenilor le-a fost dor de astfel de evenimente. Serile au fost animate de concerte rock susţinute de

Lucia și Kryptonite Sparks, Baby Elvis și Robin and the Backstabbers şi Dimitri's Bats și Byron.
Ca şi la ediţiile anterioare organizatorii au amenajat zone în care se poate servi mâncarea şi o zonă de relaxare, denumită Plaja George. De asemenea, la intrarea în Cetate a fost amenajată o zonă de ateliere şi jocuri pentru copii.