În acest weekend, roboticienii din Oradea au concurat în cadrul celei de-a XIV-a ediții a competiției internaționale RoboChallenge, organizată de Universitatea Politehnică din București. Evenimentul a adus împreună echipe din 19 țări, peste 900 de participanți de toate vârstele.

Copiii de la Robotics Club Oradea, un club de specialitate finanțat de Celestica și înființat de Facultatea de Inginerie Managerială și Tehnologică a Universității din Oradea, s-au bucurat din nou de succes. La proba Humanoid Robot, locul unu a fost obținut de echipa „Dacia Liberă”, din Oradea, formată din: Brata Mario, Ciobanu Antonia și Kopanyi Robert. Locul doi la proba Humanoid Robot și locul unu la proba Humanoid Sumo au fost cucerite de echipa „TAP”, alcătuită din studenții Facultății de Inginerie Managerială și Tehnologică (IMT): Cuciula Ilie, Băloi Cristian, Popa Bogdan, Ciucla Ana, studentă la Facultatea de Litere, și Anton Daniel, cadrul didactic de la IMT.

„Oradea are un adevărat potențial de talente. Deși cultura competițiilor robotice a început să prindă contur încă din 2010, noi am reușit să obținem locuri pe podium, în cadrul celor mai importante competiții de robotică la nivel mondial, abia din anul 2018, odată cu înființarea și dezvoltarea Robotics Club Oradea. Sperăm că aceste performanțe vor atrage sprijinul unui număr tot mai mare de angajatori și ne așteptăm ca aceste competiții să contribuie la formarea unor ingineri competenți pentru industrie. Chiar dacă nu toți participanții obțin victorii la astfel de concursuri, valoarea reală constă în dobândirea abilităților tehnice însușite”, spune șef de lucrări dr. ing. Birouaș Flaviu, coordonatorul Robotics Club Oradea, cadrul didactic al IMT.