Compania teatrală independentă Trendart - Comoara cu povești din Oradea, printr-un gest nobil, le-a oferit, recent, elevilor de la CSEI Nr. 1, Tileagd, structură a CSEI „Orizont”, un spectacol caritabil, la invitația directorului adjunct Ervin Călinescu.

Piesa „Insula dorințelor” a stârnit ropote de aplauze din partea elevilor, producându-le și bucurii prin interactivitatea propusă de actori. În unele momente, copiii au fost invitați pe scenă alături de artiști, pentru a-i „ajuta”, iar în altele, personajele au coborât printre cei mici, stârnind discuții sau solicitând răspunsuri. Consolidarea cunoștințelor auditoriului a fost frecvent folosită de protagoniști, lucru încântător pentru elevi, cărora li s-au reîmprospătat scenele și personajele deja văzute, care se retrăgeau după cortină la epuizarea fiecăruia dintre roluri. Copiii au învățat că este bine să-i ajutăm pe cei de lângă noi, să fim buni și răbdători unul cu celălalt. Totodată, au aflat cum se bate la tobe, alături de cea mai simpatică maimuțică, dar au învățat și să danseze ca-n Africa. La final, Moly le-a pregătit copiilor și o surpriză, invitându-i să învețe „Dansul pinguinului”, alături de „Pingu”, un alt personaj din spectacol, îndrăgit de toți cei prezenți.

Muzica foarte cunoscută a avut mare priză la public, cu atât mai mult cu cât a făcut parte din repertoriul internațional, având însă textul în limba română, adaptat vârstei celor care ascultau. Decorul a fost unul inspirat, colorat foarte viu.

Personajele au prins viață prin jocul entuziast al actorilor: Nora Tiu - care a semnat și regia artistică, Loredana Ionaș, Eric Aron și Daniel Teszler. La succesul spectacolului au contribuit și Marius Aron - managerul trupei de teatru, Veres Laszlo - procesare sunet și Csuri Emese - scenografie păpuși și costume.

Buna dispoziție a fost starea în care s-au regăsit atât artiștii cât și elevii, respectiv cadrele didactice participante.

Trupa de teatru le-a mulțumit profesoarei Laura Petruț și psihologului Alin Crețu, pentru sprijinul oferit în buna desfășurare a spectacolului.