În cadrul ședinței comisiei de urbanism de săptămâna trecută, coordonată de viceprimarul Marcel Dragoș, au fost analizate 43 de proiecte, printre care construirea unui club de jocuri pentru copii pe strada Caișilor.

O întreprindere individuală a solicitat aviz Arhitect Șef pentru construirea unui club de jocuri pentru copii pe o parcelă situată pe str. Caișilor, nr. 3  (în vecinătatea clinicii dentare, service-ului auto).

În prezent, terenul este liber de construcții. Clubul va dispune de spații destinate activităților recreative, de joacă și socializare pentru copii cu vârste cuprinse între 3 -14 ani. Suprafața terenului vizat de proiect este de 900 mp. Clădirea va avea un regim de înălțime parter + 1 etaj, o suprafață construită la sol de 200 mp și o suprafață desfășurată de 400 mp. Proiectul propune realizarea a 20 de locuri de parcare care să deservească incinta clubului.

„Membrii Comisiei municipale au decis că mobilarea parcelei și organizarea incintei vor trebui studiate printr-un Plan Urbanistic de Detaliu, pentru integrarea funcțiunii în cadrul ansamblului rezidențial studiat”, a precizat Radu Fortiș, arhitectul șef al orașului.

 

Clădire administrativă pe Calea Borșului

Tot în cadrul şedinţei CMUAT de săptămâna trecută, firma Essers Investiții a solicitat aviz Arhitect Șef pentru construirea unei clădiri administrative și organizarea incintei pe str. Borșului, nr. 40 A.

Investiția presupune construire clădire administrativă, racordare la utilitățile interioare, refacerea drumurilor și platformelor interioare și organizare de șantier. Pentru intrare se va utiliza accesul existent din str. DN1 Calea Borșului. Clădirea de birouri va avea un regim de înălțime P+2 etaje și vine în completarea investiției existente, realizate de H. Essers Investiții S.R.L pe Calea Borșului.

Conform Planului Urbanistic General, terenul studiat se afla în ZONA ET - Zonă de activităţi economice cu caracter terţiar şi de tip comercial desfăşurate în unităţi de mari dimensiuni - big box, mall, showroom.

„Și pentru acest proiect, specialiștii CMUAT au solicitat întocmirea unei documentații de urbanism de tip Plan Urbanistic de Detaliu, specific zonei funcționale ET și cerut prin Regulamentul Local de Urbanism. În etapele următoare, beneficiarul va reveni cu volumetrii specifice unei clădiri administrative”, precizează municipalitatea orădeană.