Începute în toamna anului trecut, o parte din lucrările de reabilitare a Colegiului Tehnic Traian Vuia sunt deja realizate.

Lucrările executate în proporţie de 25% din 1 noiembrie 2019 până în prezent, sunt următoarele: desfacere tencuieli interioare în proporţie de 90% la pereți, respectiv s-au executat tencuielile aferente acestora; s-au desfăcut tencuielile la tavane în proporție de 90% și s-au refăcut în proporție de 70%; s-au decopertat gresia și faianța.

În ceea ce priveşte lucrările legate de instalația electrică, s-au desfăcut/indepărtat cablurile electrice de la vechea instalație și totodată au fost anulate unele cabluri care nu au fost funcționale în cadrul atelierelor; au fost deviate cablurile care alimentează corpul de clădire (ateliere) de la firida de distribuţie pentru energie electrică.

Totodată, au fost executate lucrări de zidărie din cărămidă la ferestrele și la porțile exterioare conform dimensiunilor din documentația tehnică autorizată, respectiv s-au zidit golurile de la uși la dimensiunile conform planului de propunere și s-a demontat instalația de încălzire (trasee din tevi și radiatoare). Executantul lucrărilor este SC Chintoflor Construct SRL, pe baza contractului de lucrări: 87652 din 28.02.2019. Valoarea execuției lucrării este de 2.016.228,60 lei, fără TVA.

În cursul lunii aprilie vor începe și lucrările propuse pentru reabilitarea și modernizarea Colegiului Tehnic Mihai Viteazul, care presupune reabilitarea termică a clădirii și modernizarea interioară prin lucrări de finisaje, refacerea instalațiilor electrice interioare și sanitare precum și achiziționarea de dotări și echipamente tehnice pentru ateliere.

Prin lucrările de investiții la cele două colegii se urmărește menținerea și creșterea numărului de elevi înscriși în învățământul profesional, atât la Colegiul Tehnic Mihai Viteazul cât și la Colegiul Tehnic Traian Vuia, prin oferirea unui proces educațional la standarde europene.

.