Judeţul Bihor se află sub avertizare de Cod Portocaliu, transmisă de Administraţia Naţională de Meteorologie, valabilă în data de 10 iunie a.c., în intervalul orar 15.00 - 23.00.

Fenomenele avertizate sunt „vijelii puternice, cu viteze la rafală de 70...90 km/h, grindină de medii și posibil mari dimensiuni, ploi torențiale. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 25...40 l/mp și izolat peste 50 l/mp”. Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Crișana” al județului Bihor recomandă cetățenilor, ca pe timpul manifestării acestor fenomene meteorologice, să nu se deplaseze în apropierea copacilor, a panourilor publicitare sau a clădirilor aflate în construcție sau care prezintă elemente arhitectonice ce pot fi smulse de vânt. Totodată, li se recomandă bihorenilor să îndepărteze copacii sau ramurile uscate, să asigure sau să înlăture, după caz, elementele de construcție aflate în echilibru instabil, care pe timp de vijelie, ar putea cădea şi provoca victime ori pagube materiale. 

Pentru limitarea posibilelor pagube generate de vântul puternic, parcarea  autovehiculelor se va realiza în zone ferite, la distanță sigură față de copaci  sau stâlpi de electricitate. Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și a aplicației de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.