Stratul generos de zăpadă, care s-a așternut zilele acestea peste orașul de pe Crișul Repede, a fost un bun prilej pentru micuții orădeni să iasă afară la o bulgăreală sau să-și încerce „talentul” în a crea cel mai reușit om de zăpadă.

Zilele acestea, Oradea s-a îmbrăcat într-o frumoasă „haină” albă, spre bucuria celor mai frumoși dintre pământeni – copiii - care au petrecut minute în șir sub cerul liber.

Casian și Teodora, doi copii de cinci și șase ani, au ieșit ieri la săniuș cu bunica lor. Pentru că locuiesc aproape de Liceul Don Orione din oraș, copiii au ales să realizeze fiecare din zăpadă câte o creație proprie, folosind accesoriile aduse de acasă: căciulă, fular și morcov. Nu au părăsit parcul școlii, până nu și-au definitivat lucrările, cu bucurie în suflet și bujori în obrăjori.

De altfel, „atmosfera” a fost la fel de albă în tot orașul, însă nu la fel de veselă, întrucât echipajele RER Vest au fost nevoite să iasă în teren ieri dimineață, încă de la ora 3.00. Aceștia au acționat pe urgenţa I cu 22 de utilaje pentru împrăștiat antiderapant solid și cu o cisternă cu clorură de calciu, care a acționat în zona pietonală (centrul orașului). În Piața Unirii s-a intervenit manual pentru împrăștiere de clorură de magneziu.

De menționat că în Oradea au fost stabilite patru urgențe pentru cele 882 de artere de circulație. Astfel, urgenţa I presupune deszăpezirea intrărilor și ieșirilor din oraș, a arterelor principale, a căilor mijloacelor de transport în comun; urgenţa II presupune intervenţia pentru deszăpezirea căilor de legătură dintre cartiere; urgenţa III vizează toate străzile asfaltate din oraş, iar urgenţa IV, toate străzile neasfaltate din municipiu.

Totodată, Primăria Oradea roagă cetăţenii să îndepărteze zăpada şi gheaţa de pe trotuarele din dreptul imobilelor în care locuiesc sau îşi desfăşoară activitatea, reamintind că Poliția Locală poate aplica, pentru nerespectarea acestor obligaţii, sancţiuni contravenţionale cu amenzi cuprinse între 500-2500 lei.