Vicepreședintele Consiliului Județean Bihor, Mircea Mălan, a semnat joi, 28 septembrie, contractul de execuție a lucrărilor la Centura Biharia, cu reprezentantul asocierii care a câștigat licitația, Dumexim și Consorzio Stabile EBG Group.

Valoarea contractului este de 55.767.745,17 lei, fără TVA. La parafarea documentului a participat și directorul Direcției Tehnice din cadrul Consiliului Județean Bihor, Filip Cheșeli.

„Centura Biharia și drumul dintre Paleu și Biharia vor asigura condiții mai bune de trafic în nordul județului nostru și ne vor oferi tuturor o nouă legătură cu autostrada A3. Totodată, această investiție va contribui la dezvoltarea economică în această zonă”, a precizat vicepreşedintele Mircea Mălan.

Centura Biharia este compusă din două tronsoane, care vor avea o lungime totală de 8,7 kilometri. Primul tronson, de 5,6 km, este centura propriu-zisă, drumul care ocolește localitatea Biharia, iar cel de-al doilea, cu o lungime de 3,1 km, este drumul ce va lega localitatea Paleu de centură.

„Durata de execuție a proiectului de investiție „Creșterea accesibilității pe drumurile județene în Zona Metropolitană Oradea - Lot 3” va fi de 18 luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor. Finanțarea va fi asigurată din fonduri europene, prin Programul Regional Nord-Vest 2021-2027. Cererea de finanțare pentru această investiție a fost depusă la 1 august în cadrul proiectului „Construirea și reabilitarea legăturilor rutiere secundare către rețeaua rutieră și nodurile TEN-T din Județul Bihor”, care cuprinde o rețea de 73 de kilometri de drumuri județene”, menţionează CJ Bihor.

Lucrările la celelalte centuri din Zona Metropolitană a Municipiului Oradea au început anul acesta, în a doua jumătate a lunii februarie: Lotul 1 - Centura Oșorhei (5,8 km) și reabilitarea drumului județean DJ 767E Oșorhei - Copăcel (12,7 km); Lotul 2: Centurile Sântandrei (5 km) și Nojorid (8,4 km).