Venirea lui Moș Nicolae, făcător de minuni, iubitor al celor aflați în nevoie și ocrotitorul copiilor, dă startul Sărbătorilor de Iarnă așteptate cu multă nerăbdare de toți copiii.

Copiii din Centrul de Zi Oradea au intrat și ei în lumea magică a Sărbătorilor de Iarnă și, pentru că au fost cuminți și și-au ascultat părinții și dascălii, Moş Nicolae i-a vizitat și le-a lăsat în cizmulițe pungi cu cadouri și nelipsitele dulciuri.

La rândul lor, copiii s-au pregătit temeinic și au împodobit bradul și sălile Centrului de Zi în așteptarea Moșului, prilej de mare bucurie,  atât pentru ei, cât și pentru educatorii lor, activitate urmată de o delicioasă și specială masă de prânz, pe care copiii au savurat-o cu mare încântare.

Sub îndrumarea educatorilor, în atelierul propriu al centrului, au confecţionat decorațiuni specifice Sărbătorilor de Iarnă. Cei mici adoră să deseneze, să coloreze și să decupeze, iar crearea cizmuliței pentru Moșu s-a transformat într-o adevărată provocare pentru ei.

Centrul de Îngrijire de Zi Oradea sprijină copiii de vârstă școlară care frecventează diferite unități de învățământ, în scopul unei reintegrări optime în familie sau a prevenirii abandonului familial și a instituționalizării, insistând de asemenea pe soluționarea problemelor școlare existente și pe prevenirea abandonului școlar.

Personalul de aici, pe lângă grija pe care le-o poartă acestor copii, asigurându-le activităţi de educaţie, recreere şi socializare, ajutându-i să se dezvolte armonios, îi îndrumă şi pe părinţii acestora să afle ce au de făcut, astfel încât să construiască o relaţie bună cu copiii, să disciplineze și să le ofere iubire şi afecţiune.