Numărul tot mai scăzut al celor care aleg să se vaccineze a forțat Primăria Oradea să suspende, începând cu marți, 25 ianuarie, activitatea centrului de vaccinare de la Colegiul Tehnic „Traian Vuia”.

 

Totdată, la centrul din Orășelul Copiilor va rămâne un singur flux de vaccinare unde se vor putea imuniza copiii cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani, dar și adulții. Aici se administrează serurile Pfizer și  Johnson & Johnson.

Persoanele care inițial au fost programate pentru rapel la centrul  de la Traian Vuia, vor trebui să se prezinte la Centrul de tip modular amenajat în Piața Emanuil Gojdu, între Casa de Cultură și Catedrala Ortodoxă. Aici se administrează vaccinurile Pfizer, Johnson & Johnson, Moderna și AstraZeneca. Centrele sunt deschise zilnic, de la 08.00 la 20.00.

În cazul în care adresabilitatea va crește în perioada următoare, municipalitatea are posibilitatea de a relua activitatea centrului Traian Vuia.

„Menționăm faptul că în România vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 este voluntară și gratuită. Vaccinarea este soluția optimă pentru revenirea la o viață normală, într-un mediu favorabil și sigur”, se afirmă într-un comunicat al Primăriei Municipiului Oradea.