La Oradea Arena, se desfășoară, începând de ieri, cel mai mare târg al locurilor de muncă și de orientare în carieră. La eveniment se estimează participarea a peste 6.000 de persoane.

Târgul continuă astăzi, 19 mai, între orele 8.00-17.00, la Oradea Arena. Este un eveniment de anvergură, cu participarea a 100 de expozanți, dintre care 64 companii, 7 furnizori de formare profesională, asociații și ONG-uri, 5 instituții publice, 4 universități, respectiv 20 școli și licee. Companiile prezente oferă peste 1.700 de locuri de muncă, din care peste 200 pentru persoane cu studii superioare, în cadrul proiectului CAREER prin Programul Interreg V-A România-Ungaria, finanțat de Uniunea Europeană.

Pe durata întregului eveniment există un program prestabilit, pentru ca participanții să aibă suficient timp la dispoziție pentru a experimenta tot ceea ce își doresc. Încă de la intrare, participanții sunt preluați de către un reprezentant al organizatorilor și informați cu privire la eveniment, iar apoi vizitează standurile expoziționale. Cu ajutorul studenților de la Psihologie, sunt testate competențele tinerilor, astfel încât să afle ce domenii li se potrivesc.

Printre instituțiile care au reprezentanți la târg se numără: Poliția Română, Penitenciarul Oradea, Jandarmeria România, Universitatea din Oradea, Universitatea Partium și Facultatea de Drept Oradea.

 „În cadrul evenimentului, pe lângă activitatea de orientare și de bursă, tinerii pot participa la workshop-uri cu diferite teme din domeniul ocupării forței de muncă și nu în ultimul rând, pot participa la testări autorizate pentru evaluarea și orientarea lor în carieră, respectiv pentru corelarea profilului ocupațional cu interesele, personalitatea și valorile lor personale”, a transmis Békési Csaba, directorul executiv al AJOFM Bihor, menționând că acest proiect a fost preluat și îmbunătățit de la partenerii din Ungaria, aceasta fiind de altfel și esența proiectelor Interreg.

Târgul locurilor de muncă și de orientare în carieră, aflat la cea de-a treia ediție, reprezintă, un model de bună practică, el fiind preluat și multiplicat la nivel național în mai multe județe.

Evenimentul este organizat de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Bihor, în parteneriat cu Societatea de Binefacere „Don Orione” Oradea, Camera de Comerţ şi Industrie Békés, Oficiul Guvernamental Békés şi Fundaţia Judeţului Békés pentru Dezvoltarea Afacerilor.