În cadrul ședinței Consiliului Local de joi, 25 iunie, au fost aprobate studiile de fezabilitate și indicatorii tehnico-economici pentru realizarea iluminatului arhitectural al imobilului de pe str. Vasile Alecsandri nr. 11, precum și al Palatului Rimanoczy, cunoscut sub numele de Casa Venețiană.

Valoarea investiției pentru cele două imobile este de 385.783 lei (fără TVA), iar durata estimată a execuției lucrărilor este de două luni.

„Niciunul dintre cele două imobile nu dispune în prezent de iluminat arhitectural.

Imobilul din strada Vasile Alecsandri nr. 11 este situat în zona centrală a municipiului, zonă care se remarcă printr-o structură funcțională complexă și atractivă. Casa Venețiană este situată tot în zona centrală, pe strada Parcul Traian, nr. 1, colț cu str. Republicii și  datează din anul 1905. Proiectul are ca scop realizarea iluminatului arhitectural, urmărind obținerea unui impact vizual deosebit, în concordanță cu elementele arhitecturale ale imobilelor, identificarea acestora în imaginea lor nocturnă și utilizarea de aparate de iluminat și soluții cu un grad ridicat de eficiență energetică. Astfel, proiectul presupune un sistem unitar bazat bazat pe aparate de iluminat cu LED și pe combinația de culoare a luminii între alb cald și Amber”, precizează municipalitatea.