Angajații Casei Județene de Pensii Bihor au trecut la etapa a doua a protestelor. După cele „spontane” din fața sediului, organizate marți, joi și vineri, angajații au trecut la proteste de câte o oră pe zi, urmând a declanșa greva generală.

Cei 60 de angajați sunt nemulțumiți de tratamentul inechitabil la care sunt supuși, de salariile mici, de condițiile proaste de muncă și numărul redus de colegi.

„Avem dreptul la un trai decent și la o muncă respectată iar noi cerem exact asta! Este revoltător să vedem cum alți colegi din alte ministere se bucură de beneficii și salarii consistente, în timp ce noi suntem nevoiți să acceptăm de ani buni batjocură și dispreț din partea guvernanților, a celor care ar trebui să ne reprezinte interesele.

Așadar, spunem „Ajunge!”. Nu vrem să mai tolerăm să fim subestimați și tratați discriminatoriu. Suntem aici pentru a cere cu tărie, condiții de muncă adecvate, personal suficient pentru a face față cerințelor activității noastre și o remunerare pe măsura activității depuse”, se afirmă într-un comunicat al protestatarilor.

Conform aceleeași surse, aceștia cer respect și tratament echitabil din partea guvernanților și a factorilor decizionali, o evaluare justă a salariilor în conformitate cu efortul depus și responsabilitățile asumate, asigurarea unui mediu de lucru sănătos și sigur, precum și resurse suficiente pentru a-și desfășura activitatea în mod eficient și alocarea unui personal suficient pentru a face față volumului de muncă și pentru a asigura servicii de calitate.

„Nu putem continua să acceptăm tratamentul nedrept și ignorarea nevoilor noastre legitime. Cerem guvernanților să acționeze în interesul nostru și să recunoască contribuția noastră la societate.

Solicităm sprijinul publicului și a colegilor noștri din diverse sectoare. Uniți în voce și acțiune, putem determina schimbarea de care avem atâta nevoie.

Suntem profesioniști, suntem dedicați, suntem oameni. Este timpul să fim tratați cu respect și să fim recunoscuți pentru munca noastră. Ajunge!”, se mai afirmă în comunicat.