În cursul nopții de joi spre vineri, 24 iulie, în jurul orei 01:30, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Crișana” a județului Bihor a fost sesizat prin Sistemul Unic 112, cu privire la producerea unui incendiu la o locuință situată pe strada Calistrat Hogaș din Oradea.

Pentru gestionarea evenimentului, la fața locului au fost mobilizate operativ echipajele Detașamentului 2 de Pompieri Oradea cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă.

În momentul sosirii echipajelor de pompieri la adresa indicată de apelant, flăcările se manifestau generalizat la acoperișul casei, pe o suprafață de circa 120 de metri pătrați, existând pericolul extinderii acestora la întreaga locuință.

Pentru localizarea și lichidarea focarelor, pompierii militari au realizat dispozitive de stingere atât în exteriorul, cât și în interiorul locuinței, acționând totodată cu tunul de refulare a apei.

Incendiul a fost stins în aproximativ 40 de minute, forțele de intervenție împiedicând propagarea acestuia la încăperi.

Ca urmare a producerii evenimentului, au ars acoperișul locuinței, aproximativ 15 metri pătrați polistiren de pe fațada casei și ușa de acces la pod.

Cercetările efectuate la faţa locului au indicat faptul că evenimentul a fost, cel mai probabil, generat de un scurtcircuit electric.

Din fericire, nu au existat persoane rănite.