Noul an școlar va avea 5 module și 5 vacanțe. Prima zi de cursuri va fi 5 septembrie 2022, iar ultima, 16 iunie 2023, cu excepția elevilor din anii terminali (clasa a VIII-a și a XII-a). Bihorul va avea o vacanță de schi, fixată de Inspectorat în perioada 13-17 februarie.

Pe lângă împărțirea pe module, noul an școlar va avea și o „vacanță mobilă”, stabilită de Inspectoratele Școlare din fiecare județ, ceea ce va face ca modulele 3 și 4 să fie diferite ca durată. Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Bihor a ales ca vacața mobilă să fie între 13 și 17 februarie.

„Noi am ales această perioadă pentru că am ținut cont de perioada de desfășurare a olimpiadelor școlare pe de o parte și pe de altă parte am vrut ca vacanța aceasta să nu fie prea apropiată nici de cea de iarnă, nici de cea de primăvară”, a explicat, pentru Crișana, Florin Negruțiu, inspector școlar pentru religie și inspector școlar pentru proiecte educaționale  la IȘJ Bihor. Doar două județe (Ilfov și Suceava) au ales ca perioadă de desfășurare a vacanței mobile 6-10 februarie, cele mai multe (30) alegând 20-24 februarie.

O altă schimbare importantă este aceea că, în perioada 22-30 octombrie 2022, vor avea vacanță toți elevii și nu doar copiii de grădiniță și elevii din clasele primare.

Programele „Școala altfel” și „Săptămâna verde” vor fi organizate de fiecare unitate școlară în parte, în perioada 27 februarie - 16 iunie 2023. Școlile profesionale, postliceale și clasele din învățământul liceal - filiera tehnologică vor organiza activități de instruire practică.  

Copiii vor merge la școală pe 5 septembrie, primul modul urmând a se încheia pe 21 octombrie. Între 24 și 30 octombrie, elevii vor fi în vacanță de toamnă. Modulul 2 va începe pe 31 octombrie și se va încheia pe 22 decembrie (joi), din 23 decembrie (vineri) elevii urmând a fi în vacanța de iarnă. Aceasta va ține până duminică, 8 ianuarie, urmând ca de luni, 9 ianuarie, să înceapă modulul 3. Acesta se va încheia, în Bihor, pe 10 februarie, urmând ca între 13 și 17 februarie elevii să fie în „vacanța de schi”. Elevii vor reveni la școală pe 20 februarie când va începe modulul 4. Vacanța de primăvară, care va despărți modulul 4 de 5, va fi din 7 aprilie (vineri) până pe 18 aprilie (marți). Ultimul modul, 5, va începe în 19 aprilie (miercuri) și se va încheia pe 16 iunie 2023, când va începe vacanța de vară.

Pentru elevii din clasa a XII-a și a XIII-a, seral și frecvență redusă, cursurile se vor închea pe 2 iunie 2023, iar pentru cei din clasa a VIII-a pe 9 iunie 2023.