Consiliul Judeţean Bihor şi asocierea Drum Asfalt - Trameco - Vega 93 - Struktoplan SRL au semnat miercuri, 20 noiembrie, Contractul de proiectare și execuție lucrări penntru Campusul școlar pentru învățământul special din municipiul Oradea.

Valoarea contractului este de 78.150.968,02 lei, cu TVA inclus. Termenul de execuție a contractului este de 6 luni pentru proiectare (inclusiv obținerea autorizației executării lucrărilor de construcție), respectiv 36 luni pentru execuție lucrări.

„Terenul destinat investiției aparține domeniului privat al județului Bihor, aflat în administrarea Consiliului Județean Bihor, și este situat în Oradea, strada Ceyrat, nr. 4. Terenul are o suprafață de 28.389,00 mp, având număr cadastral 201903, și este înscris în CF sub nr. 201903 Oradea, conform planului de amplasament și delimitare a imobilului. Accesul se realizează direct din strada Ceyrat”, precizează purtătorul de cuvânt al CJ Bihor, Adrian Simon.

„Conceptul inițial al acestui proiect a fost crearea unei structuri integrate pentru copiii cu dizabilități prin dezvoltarea unei infrastructuri moderne și a cadrului optim prin care să li se asigure facilitățile necesare”, menţionează preşedintele CJ Bihor, Pasztor Sandor. Pentru realizarea acestui campus școlar funcțional și asigurarea condițiilor de participare la educație a copiilor cu dizabilități, respectiv identificarea modalităților prin care fiecare dintre ei să se poată integra, studiul de fezabilitate a cuprins următoarele propuneri de infrastructură: Corpul 1 - învățământ preșcolar, primar cu regimul de înălțime P+2E; Corpul 2 - învățământ gimnazial, bibliotecă cu regimul de înălțime P+3E; Corpul 3 -  internat cu regimul de înălțime S+P+4E; Corpul 4 - cabinete medicale (psihologie și kinetoterapie) cu regimul de înălțime P+E; Corpul 5 - sala de mese cu regimul de înălțime S+P; Corpul 6 - bazin hidroterapie cu regimul de înălțime P; Corpul 7 - atelier practică cu regimul de înălțime P; Corpul 8 – sală de sport cu regimul de înălțime P; amenajări exterioare care cuprind terenuri de sport și loc de joacă; platforme carosabile, alei pietonale, spații verzi și împrejmuire.