Managerul sportiv al competiției Swimathon Oradea, Ovidiu Tirla, va participa, alături de alți zece sportivi români, la Campionatul Mondial de Înot în Ape Înghețate, care se va desfășura în februarie, în Polonia.  

 

„Glogow este orașul care găzduiește, în 2022, Campionatul Mondial de Înot în Ape Înghețate. Înotul va avea loc într-un braț de râu, unde va fi montat un schelet de piscină semiolimpică. Temperatura apei trebuie să coboare sub 5 grade pentru a permite desfășurarea concursului. De Crăciun, polonezii au testat „piscina” la o temperatură de 1,5 grade, însă în februarie apa va fi și mai rece”, anunță site-ul aimx.ro.

Lotul României este format din 11 sportivi: triatloniști amatori sau de performanță, foști înotători sau jucători de polo, profesori de educație fizică sau simpli sportivi: Beatrice Ologeanu, Alex Ion, Sergiu Deznan, Valentin Cinciulescu, Bogdan Mihai Ioniță, Robert Vasiliu, Adrian Stroe, Florin Tomoș, Ovidiu Tirla, Dragoș Ionescu și Paul Georgescu.

În 2019, sportivul Paul Georgescu a făcut cunoștință cu înotul în ape înghețate când a început să se pregătească pentru traversarea Canalului Nordic din proiectul Oceans Seven, o încercare pe care nu a dus-o atunci la bun sfârșit pentru că, după șase ore de înot, la 13 grade Celsius, apa rece și veninul meduzelor care l-au înțepat i-au venit de hac și Paul a trebuit să abandoneze. Însă sportivul nu s-a lăsat cu una, cu două și, în numai doi ani de zile, Paul a reușit o serie de performanțe, care l-au făcut cunoscut în toată lumea. Anul trecut, pe 10 februarie, el a mai reușit o premieră: a doborât recordul Guinness pentru cea mai lungă distanță înotată într-o apă înghețată după ce a parcurs 3.5 km în apa lacului Snagov timp de 57 de minute și 56 de secunde la o temperatură de 4 grade Celsius.

Campionatul Mondial de Înot în Ape Înghețate se va desfășura în Polonia, în perioada 3-6 februarie. Lotul național al României va pleca în Polonia în 2 februarie. Pentru a putea participa la această competiție, cei 11 curajoși au nevoie, pe lângă încurajări și aplauze, de sprijn financiar. Cei care doresc să îi susțină cu o donație, o pot face accesând următorul link:

https://mpy.ro/f4e4gber

Informații suplimentare se pot afla pe paginile de Facebook ale Fundației Comunitare Oradea și Swimathon Oradea.