În contextul situației pandemice actuale, Primăria Oradea susține o campanie de informare sub genericul „Covid-19 și vaccinarea: Realitatea dozată fără prejudecăți”. 

„Apelând la surse credibile din domeniul medical și nu numai, inițiativa își propune să găsească răspunsuri la întrebările legitime pe care cetățenii le au în legătură cu pandemia și campania de vaccinare. Vor fi abordate chestiuni importante privitoare la măsurile și responsabilitățile ce se cer asumate pentru a depăși această criză gravă, ce afectează societatea, în ansamblul său”, menţionează Primăria Oradea. 

În cadrul campaniei, la sediul Primăriei Oradea vor avea loc patru dezbateri ce vor fi transmise online live. prima va avea loc azi, 26 noiembrie, de la ora 18.00, celelalte trei urmând să se desfăşoare în următoarele trei zile de vineri - 3, 10 și 17 decembrie. „Mesajele reținute în cadrul dezbaterilor live vor fi integrate într-o serie de articole informative, cu rolul de a răspunde întrebărilor și nelămuririlor cetățenilor. De altfel, cetățenii vor primi răspunsuri și prin intermediul unei adrese de email, creată special în acest scop: covid19@oradea.ro. Aceste răspunsuri vor fi asumate de către cadre medicale cu notorietate în domeniu”, mai precizează municipalitatea. 

Moderate de realizatorul TV Octavian Haragoș, dezbaterile vor fi întinse pe durata a circa 50 de minute, fiind transmise live, pe pagina de Facebook a Primăriei Oradea, urmând a fi preluate și de alte canale media online. 

Oaspeți vor fi specialiști recunoscuți din domeniul medical, foști pacienți Covid-19, lideri ai comunităților religioase, precum și cadre medicale din prima linie, care se confruntă zi de zi cu situația dramatică din spitale. 

Pentru dezbaterea de azi au confirmat prezența dr. Gheorghe Carp - senator, vicepreședinte al Comisiei pentru Sănătate din  Senatul României; dr. Hadrian Borcea - medic-șef UPU SMURD Bihor; dr. Ramona German - medic specialist medicină de familie.

Totodată, dr. Anca Hnatiuc, medic epidemiolog în cadrul Spitalului Municipal Dr. Gavril Curteanu Oradea, va răspunde în scris întrebărilor pe care cetățenii le vor formula către adresa de email covid19@oradea.ro. Cetățenii vor putea trimite întrebări către această adresă de email pe toată durata campaniei de informare.