O nouă avarie la reţeaua termică, la intersecţia Bulevardelor Dacia şi Decebal, a avut loc ieri, astfel că locuitorii din blocurile arondate celor 10 puncte termice afectate rămân fără apă caldă şi încălzire până cel târziu în această noapte.

La o zi după prima avarie, Termoficare Oradea a anunţat o a doua avarie, care a avut loc tot la intersecţia Bulevardelor Dacia şi Decebal, care afectează aceleaşi 10 puncte termice, situate în zona străzilor Decebal, Iza, Episcop Ioan Suciu, Ostașilor, Eroului Necunoscut, Magnoliei, Rozmarinului, Decebal, Doina, Progresului, Sovata, Lisabona, Aluminei, Păcii. „Pentru remedierea unei avarii apărute la vanele de la rețeaua termică primară, în zona intersecției străzilor Decebal cu Dacia, începând de azi, 12 ianuarie 2021, ora 11.00, se întrerupe furnizarea serviciilor de încălzire și apă caldă pentru consumatorii alimentați din puncte termice 106, 126, 127, 136, 119, 218, 200, 611, 612, 613”, a anunţat, ieri, într-un comunicat de presă, Termoficare Oradea, menţionând că este posibil ca și la celelalte puncte termice situate în municipiul Oradea și localitatea Sînmartin să apară probleme în asigurarea parametrilor de furnizare a agentului termic pentru încălzire și apă caldă.

„Atât avaria de ieri (luni – n.r.), cât şi cea de azi (ieri – n.r.) au fost generate de defecțiuni ale vanelor de racord ale punctului termic 218, vane aflate în perioada de garanție. Estimăm că reluarea furnizării agentului termic se va realiza mâine (azi – n.r.), 13 ianuarie, până la ora 23.30. Vă asigurăm că echipele noastre de intervenție vor face tot posibilul pentru a remedia avaria în cel mai scurt timp posibil”, susţine purtătorul de cuvânt al Termoficare Oradea, Dan Creţu.