50 de brazi, pe care orădenii i-au aruncat la gunoi după Sărbătorile de iarnă, se regăsesc, începând de ieri, pe fundul lacului de acumulare de la Tileagd. Brazii au fost „plantați” în aceste ape, pentru a constitui drept adăpost pentru pești.

La inițiativa Grupului Pescarilor Sportivi Orădeni (GPSO), miercuri, 13 martie, pe fundul lacului de acumulare de la Tileagd, au fost „plantați” 50 de brazi, care vor servi ca adăpost pentru icrele peștilor de aici, în special șalăi, dar și bibani. Profitând de ideea de refolosire a brazilor de Crăciun, membrii GPSO s-au gândit să creeze un substrat în care peștii să-și poată depune icrele.

„Colegii de la GPSO au avut această inițiativă. Brazii provin de la depozitul de deşeuri Eco Bihor. Ei s-au ocupat să-i depoziteze acolo, în bidoane de cinci litri, în care s-a turnat ciment, pentru a avea greutatea necesară, pentru a se scufunda. În total, au fost plantați 50 de brazi, pe fundul lacului de acumulare de la Tileagd, în locuri studiate cu sonarul. Am făcut două transporturi, iar acțiunea a durat mai bine de o oră”, ne-a declarat Andrei Togor, președintele Aqua Crisius.

La această acțiune au participat ieri cinci persoane, doi reprezentanți ai Aqua Crisius și trei de la Grupul Pescarilor Sportivi Orădeni.

Filmul aici: https://www.facebook.com/AquaCrisius/videos/2568951433129663/