Lector universitar în cadrul Şcolii Naționale de Studii Politice și Administrative din Bucureşti, Bogdan Bucur va conferenţia la Oradea joi, 19 mai, în dialog cu Sorin Şipioş şi Mihai Maci.

Joi, 19 mai, de la orele 18:00, în Amfiteatrul Bibliotecii Județene ,,Gheorghe Șincai” Bihor, va avea loc conferința lui Bogdan Bucur ,,Alegoria și efectele proastei guvernări: de la Ambrogio Lorenzetti la Dimitrie Gusti” - dialog cu prof. univ. dr. habil Sorin Șipoș și lect. univ. dr. Mihai Maci.

Bogdan Bucur este lector universitar la Departamentul de Sociologie al Facultăţii de Științe Politice din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA) din București. Este licențiat în științe politice (SNSPA) și drept (Universitatea din București). A absolvit Masteratul de istoria ideilor și mentalităților (Facultatea de Istorie, Universitatea din București) și este doctor în sociologie (Universitatea din București) cu teza Manifestările politico-administrative în cercetările monografice ale Școlii Sociologice de la București. Teza de doctorat a fost publicată în 2019 sub titlul Sociologia proastei guvernări în România interbelică (Editura RAO). În 2021, cartea a fost distinsă de Academia Română cu Premiul Dimitrie Gusti (acordat pentru domeniul de cercetare sociologie).
Intrarea la eveniment este liberă.