Meteorologii au anunțat cod portocaliu de viscol în 7 județe, până marți seara și cod galben în alte 20 de județe. În zona înaltă, rafalele vor depăși 90-120 de km/h și va fi viscol. Vor fi intervale în care în Banat, Crișana, Transilvania și Maramureș rafalele vor depăși 55-65 de km/h și izolat 70-80 km/h.

Marți seara va intra în vigoare o altă avertizare cod galben care va expira miercuri la ora 20:00 și anunță în zona înaltă de munte vânt cu rafale ce vor depăși 80-100 km/h, care va spulbera zăpada și va duce la scăderea vizibilității.

„Într-o înștiințare primită de la Administrația Națională de Meteorologie, am fost avertizați că între 10 februarie, ora 18.00 și 11 februarie, ora 20.00 se va instaura Cod Portocaliu în zona muntoasă înaltă a județului Bihor, urmând să aibă loc: intensificări susținute ale vântului cu rafale de la 90 și până la 120 km/oră, viscol, vizibilitate redusă sub 50 m. Au fost înștiințate organele competente pentru a se putea interveni în caz de evenimente nedorite”, se afirmă într-un comunicat al Prefecturii Bihor.

Azi la ora 15.00, prefectul Dumitru Țiplea a participat, împreună cu reprezentanții a 27 de județe, la o videoconferință a Ministerului Afacerilor Interne cu tema „Avertizare de cod galben și cod portocaliu”. La sediul Instituției Prefectului - Județului Bihor au participat prefectul, subprefectul și membrii Comitetelor Județene pentru Situații de Urgență.

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, județele vizate de codul portocaliu sunt Cluj, Bihor, Maramureș, Bistrița-Năsăud, Mureș, Suceava și Neamț, iar de cel galben Satu Mare, Sălaj, Harghita, Brașov, Covasna, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Mehedinți, Gorj, Sibiu, Alba, Arad, Timiș, Caraș Severin, Hunedoara, Bacău, Vrancea și Buzău.