Joi, 6 martie, la Muzeul municipal Beiuş a avut loc cea de-a doua ediţie a expoziţiei anuale de artă culinară. Majoritatea bucătarilor expozanţi sunt locuitori ai urbei sau ai satelor din împrejurimi, oameni care, în viaţa de zi cu zi, au diverse profesii, altele decât cea de bucătar.

Şi-au dat concursul la reuşita expoziţiei numeroşi bucătari ad-hoc, majoritatea intelectuali, mai ales dascăli: Emil şi Mărioara Apostol, Eleonora Grigoraş, Ioan Dărăbăneanu, Lidia David, Liana Benţa, Sanda Pituţ, Florica Bogdan, Agnes Benedect, Cristi Ţoţa, Ramona Boţa, Tănase Tuduce, Florica Boldor, Lenuţa Flore, Maria Frâncu, Raul Bocşe, Viorica Ile şi alţii. După cum preciza Nicolae Brânda, custodele muzeului beiuşean, scopul expoziţiei a fost acela de a readuce în atenţia publicului local diversitatea şi specificul bucătăriei tradiţionale din această parte a Bihorului. Asistenţa a putut admira şi degusta felurile de mâncare pregătite de expozanţi, iar prezenţa a numeroşi bărbaţi care au ca hobby gătitul nu face decât să confirme aserţiunea conform căreia urmaşii lui Adam sunt cei mai buni bucătari. La finalul evenimentului, a fost organizată şi o tombolă, cei norocoşi câştigând diverse ustensile şi obiecte de bucătărie, precum şi preparate culinare.