Polițiștii și inspectorii antidrog au fost prezenți vineri și sâmbătă la Bike Fest X3 din Băile 1 Mai pentru a le prezenta particianților consecințele consumului de droguri sau substanțe interzise.

Polițiștii de prevenire bihoreni, alături de reprezentanții Centrului Județean de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Bihor au fost prezenți, în perioada 24-25 iunie, la Bike Fest X3.  Pe parcursul celor două zile, polițiștii și partenerii au urmărit conștientizarea cetățenilor cu privire la consecințele consumului de droguri sau substanțe interzise. Participanții la Bike Fest X3 au avut ocazia să ia parte la un experiment care presupunea parcurgerea unui traseu cu obstacole, purtând ochelari speciali, ce distorsionează realitatea și simulează efectele psihomotorii ale consumului de alcool sau droguri.

Experimentul a avut menirea de a-i conștientiza pe participanți cu privire la modul în care consumul de substanțe interzise le afectează echilibrul, viteza de reacție, capacitatea de coordonare a mișcărilor, felul în care se orientează în spațiu sau modul în care apreciază distanța sau viteza. De asemenea, polițiștii de prevenire au interacționat cu participanții și au oferit recomandări utile pentru prevenirea victimizării motocicliștilor prin accidente rutiere, pentru prevenirea furturilor de pe plajă și din locurile de petrecere a timpului liber, tinerii au fost sfătuiți cu privire la modul în care un anturaj nepotrivit își poate pune amprenta asupra lor, iar cei mici au primit sfaturi prețioase pentru siguranța lor pe stradă și acasă. Polițiștii au organizat și un stand cu materiale informativ - preventive, la eveniment fiind prezent și un autoturism de serviciu.

„Scopul acestor acțiuni, care vor continua pe toată perioada sezonului estival, este acela de a îndruma populaţia, în special tinerii, să își petreacă timpul liber într-un mod sănătos, ca alternativă la consumul de alcool sau droguri. Totodată, acțiunile polițiștilor de prevenire bihoreni și ale reprezentanților Centrului Județean de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Bihor vizează creşterea nivelului de informare a cetățenilor şi sensibilizarea acestora cu privire la aspectele medicale, psihologice şi sociale ale consumului şi dependenţei de droguri, în vederea diminuării stigmatizării şi marginalizării sociale pe care le implică consumul acestor substanțe”, se afirmă într-un comunicat al IPJ Bihor.