Salvatorii bihoreni au fost chemați să intervină, azi, în localitatea Dernișoara, unde un copil în vârstă de șapte ani a căzut într-o baltă de pescuit. La fața locului au ajuns mai multe echipaje, inclusiv elicopterul SMURD, însă, din păcate, pentru cel mic nu s-a mai putut face nimic.

Potrivit unui comunicat transmis de Inspectoratul pentru Situații de Urgență, în jurul orei 11.40, un apelant al numărului unic 112 solicita intervenția echipajelor de salvatori, în localitatea Dernișoara, comuna Derna, precizând că un copil căzuse într-o baltă de pescuit, cel mic fiind scos din apă, în stare de inconștiență, de către mama sa, care a început manevrele de resuscitare.

”La locul indicat de apelant au fost mobilizate de urgență, echipajul medical care încadrează elicopterul SMURD și două echipaje de pompieri militari din cadrul Detașamentului Marghita, cu ambulanța de tip B2 a subunității și cu o autospecială de intervenție”, a precizat mr. Camelia Roșca, purtătorul de cuvânt al ISU Bihor. Ajunse la adresa indicată, echipajele au preluat victima aflată în stopcardio-respirator și au continuat efectuarea manevrelor de resuscitare până în jurulorei 13.50, însă, din nefericire, băiețelul, în vârstă de 7 ani, nu a mai putut fi salvat, medicul declarând decesul acestuia.